Welkom in mijn praktijk

Mensen die me kennen zeggen dat ik liefdevol, doortastend en integer ben. Moeder van twee lieve jongetjes. Ik ben orthopedagoog (MSc), Infant Mental Health specialist, floorplaycoach en EMDR-therapeut. Mijn hele leven al werk ik met jonge kinderen en ik lees en leer nog steeds alles wat los en vastzit over de ontwikkeling van baby’s, peuters, kleuters en het ouderschap.

Mensen die me kennen zeggen dat ik liefdevol, doortastend en integer ben. Moeder van twee lieve jongens. Ik ben orthopedagoog (MSc), Infant Mental Health specialist, floorplaycoach en EMDR-therapeut. Mijn hele leven al werk ik met jonge kinderen en ik vind mijn vakkennis bijhouden belangrijk dus lees en leer doorgaand over de ontwikkeling van baby’s, peuters, kleuters en het ouderschap.

Het is zoveel makkelijker in het begin van een mensenleven te onderzoeken wat er nodig is dan op volwassen leeftijd te onderzoeken wat er te kort is geweest.

Moeder worden

Moeder worden

Toen ik net moeder werd, bleek dat dat anders verliep dan ik mij van tevoren had voorgesteld. Ik dacht dat ik goed voorbereid was, ik was tenslotte afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam in de richting van opvoedkunde. Maar we kregen een prikkelgevoelige, onrustige, lieve baby waarmee we vanaf het begin in een zoektocht belandden: wat is er aan de hand en wat kunnen we doen om hem te helpen? We maakten heel korte nachten met een huilende baby in onze armen. Toch was ik ook vervuld met trots en leerde ik in deze periode veel meer over mijzelf dan ik in alle leertherapieën die ik tot dan toe had gedaan. Ik leerde naar mijzelf te luisteren en ik leerde om de juiste mensen in te schakelen – niet naar iedereen te luisteren. Iedereen heeft immers wel iets te zeggen over het prille ouderschap en een huilbaby.

Belang van de eerste 1000 dagen

Deze persoonlijke ervaring deed mijn verlangen aanwakkeren om meer te weten te komen over deze prille tijd, over het belang van de eerste 1000 dagen. Ik werkte in die tijd al als orthopedagoog in de jeugdzorg en later in een psychologenpraktijk in de GGZ. Maar ik wilde meer verdieping en kennis vergaren, juist over de ontwikkeling van het jonge kind. Meer verdiepend kijken in plaats van onderzoeken wat er ‘mis’ is met een kindje.

Ik volgde de opleiding tot Infant Mental Health Specialist (jonge kind en ouderschaps-psychologie) en leerde daar tot in de details hoe belangrijk het is om de ouder-kindrelatie als ingang te zien tot verandering. Binnen deze relatie leert jouw kind (on)bewust alles over zichzelf en relaties aangaan met anderen. Want het is zoveel makkelijker in het begin van een mensenleven te onderzoeken wat er nodig is dan op volwassen leeftijd te onderzoeken wat er te kort is geweest.

Trauma behandeling bij baby en peuter

Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van pre-verbaal trauma (trauma bij baby’s en peuters). Het doormaken van een trauma in de eerste kwetsbare ontwikkelingsjaren kan een verandering in de ouder-kindrelatie tot gevolg hebben. Hierdoor gaan jij en je kindje anders op elkaar reageren en dit kan (probleem-)gedrag veroorzaken of versterken. Ik behandel in mijn praktijk veel trauma na een moeizame bevalling, bij postnatale (postpartum) depressie, premature geboorte en medische ingrepen, maar ook bijvoorbeeld extreme reflux kan een grote invloed hebben op de ontwikkeling van de ouder-kindrelatie.

Registraties